maandag 17 maart 2014

Buurtpreventie in Grasrijk


In december 2013 zijn in het Slingertouw enkele voorlichtingsavonden met het onderwerp "inbraakpreventie"  gehouden voor de bewoners van Grasrijk. Hieruit is oprichting van Buurtpreventie Grasrijk  voortgekomen.  Inmiddels hebben de buurtbewoners, die zich voor deze buurtpreventiegroep hebben opgegeven, enkele instructieavonden gevolgd en onlangs is men begonnen met het maken van surveillanceronden  in de wijk Grasrijk.

De primaire taak van deze buurtpreventie, is het zijn van de oren en ogen voor de politie en het doorgeven van geconstateerde onvolkomenheden in de wijk aan de netwerkpartners (gemeente, politie e.a.).  Ook het adviseren van  wijkbewoners aangaande onveilige of inbraakgevoelige situaties kan tot hun taken behoren.

Bewoners in Grasrijk én het aangrenzende winkelcentrum Meerrijk kunnen dus geconfronteerd worden met surveillerende buurtpreventie medewerkers.  Zij zijn te herkennen aan een geel vest met daarop de tekst "buurtpreventie". Een zaklamp behoort eveneens tot hun uitrusting.

Indien U contact wenst met de Buurtpreventie Grasrijk, dan kunt U mailen naar buurtpreventiegrasrijk@gmail.com . Ook aanmeldingen van nieuwe leden zijn daar van harte welkom.    Samen voor een veilige wijk !