dinsdag 11 oktober 2016

Inbraken door hengelen


De laatste weken zijn er drie gevallen geweest van inbraken in woningen, dan wel een poging hiertoe, waarbij de daders middels het zogenaamde “hengelen” de voordeur van de woning openden.

Op 1 oktober 2016 tussen 19.50 uur en 23.15 uur gebeurde dat in een woning aan Grasrups. Hier betrof het een voltooide inbraak en zijn de daders ook daadwerkelijk binnen geweest.

In de nacht van 2 op 3 oktober 2016 werd een poging ondernomen bij een woning aan Grasvink. Een speciale veiligheidshaak aan de binnenkant van de voordeur voorkwam echter dat men binnen kwam komen

En op 8 oktober 2016 omstreeks 15.13 uur werden twee vrouwen en een man overlopen in een woning aan Grasboom.  Zij namen, toen zij zich ontdekt zagen, meteen de benen.

De vrouwen en de man worden geschat in de leeftijd van rond de 20 jaar. De man, die heel kort haar had, droeg een blauwe rugzak.

Enkele jaren geleden vonden er ook een serie inbraken in woningen plaats, ook in Grasrijk. Destijds heeft dat geleid tot de oprichting van een buurtpreventie-groep.

Deze inbraken zijn ook te voorkomen, door het nachtslot van de voordeur te gebruiken. Maak daar een gewoonte van, óók overdag.