woensdag 8 juni 2016

Fiets registreer – en graveer actie


Op zaterdag 4 juni 2016 tussen 11.00 uur en 16.00 uur werd op het winkelcentrum in Meerhoven de vooraf aangekondigde fiets registreer en graveer actie gehouden. Dit op initiatief van de wijkverenigingen van Meerhoven en in samenwerking met de gemeente, bureau stadstoezicht, de winkeliersvereniging en het Tweewielerhuis Harold Fransen uit Zeelst.
Het winkelend publiek werd hierbij attent gemaakt op het goed afsluiten van hun fiets, waarbij de fiets minimaal moet worden vastgemaakt aan een vast voorwerp, zoals de zogenaamde nietjes (fietsbeugels).  Ook kon men ter plaatse een fiets registratiekaart invullen, waarop alle gegevens van de fiets werden vastgelegd of kon men bij de Harold Fransen een graveer-set kopen. De medewerkers van stadstoezicht controleerden met een speciaal detectieapparaat de fietsen, welke eventueel van een chip waren voorzien.   En dan waren er ook nog speciale zadelhoezen te verkrijgen en waren er voor de kinderen  dropsleutels en kleurplaten. Tot slot werd het publiek ook nog gewezen op enkele internet sites, zoals  de stop-heling app    https://www.stopheling.nl/   
 
en de verloren- en gevonden goederen site   https://www.verlorenofgevonden.nl/
De laatste site is een productie van de samenwerkende gemeentes, die een registratie bijhouden van opgegeven verloren en gevonden goederen en dit op internet zetten.