donderdag 3 september 2015

De scholen zijn weer begonnen


Ook in Meerhoven zijn de scholen weer begonnen. Iedere morgen is het weer een drukte van belang rondom de Startbaan en de beide Slingertouwen.
En ook dit jaar zijn er weer vele ouders, die hun kroost met de auto naar school brengen. Wellicht is het in dat opzicht verstandig, om zelf eens te kijken naar de persoonlijke dag- en werkindeling. Misschien bestaat er, met en kleine aanpassing daarvan, wél de mogelijkheid om het kind te voet of met de fiets naar school te brengen en/of halen.
Omdat de omgevingen van de scholen maar beperkt ingericht zijn op een grote toestroom van auto’s, bestaan er bij elke school in Meerhoven wel wat knelpuntjes.
Bij het Slingetrouw in Grasrijk is het verboden te stoppen (!) op Grasbloem ter hoogte van de hekken van de speelplaats. Bewoners aan Grasland worden met klem verzocht zich te houden aan de verkeersregels, en niet te parkeren buiten de vakken. (Heel Grasrijk is een parkeerverbod zone, dus allen parkeren in de vakken)
 Bij de Startbaan dient eenieder zijn auto te parkeren in de parkeergarage (gratis) Alle andere ruimten rondom te school zijn niet bestemd tot stoppen en/of parkeren. Als de verbouwing van de Startbaan klaar is, zullen deze extra “ruimtes” ook afgesloten dan wel verwijderd worden.
 Bij het Slingertouw in Waterrijk zijn er zowel vóór- als achter de school voldoende parkeerplaatsen. Stoppen/parkeren naast de school op het trottoir is uit den boze.

Wilt U reageren op dit bericht, dan kunt U het contactformulier invullen bij onderstaande link;