dinsdag 21 juli 2015

Fietsendieven betrapt

Op zaterdag 4 juli 2015 omstreeks 12.05 uur werd gezien dat twee ca 11 jarige jongens probeerden om met en ijzerdraadje het slot van een kinderfiets te openen.  Dit gebeurde nabij de Jumbo op het winkelcentrum van Meerhoven.  Toen de knaapjes zich ontdekt zagen, zette zij het op een lopen en verdwenen in de richting van de Grasbaan.
Naar aanleiding van deze diefstal  werd de politie gebeld. Toen deze even later ter plaatse kwam, bleek dat er inmiddels een tweede poging tot het stelen van een fiets  had plaats gevonden.
Nu was het een man die met een soort valse sleutel het kabelslot opende, waarmede de fietsen van  een vader en een zoon aan elkaar vast waren gemaakt.  Omdat de vader hoorde dat het slot open klikte  liep hij meteen naar de betreffende man. Deze verontschuldigde zich, zeggende dat hij zich vergist had in het slot.  Een erg ongeloofwaardig verhaal, zeker omdat hij vervolgens ook het hazenpad koos.  Deze man betrof een ca 22 jarige man met een normaal postuur en een noord Afrikaans uiterlijk. Hij was 165 a 170 mtr groot, had kort zwart haar en een ringbaardje. Hij droeg een wit T-shirt en blauwe spijkerbroek. Ook droeg hij een zwart/grijze rugzak van het merk Nike.

Wilt U reageren op dit bericht, dan kunt U het contactformulier invullen bij onderstaande link;