dinsdag 21 juli 2015

Buren op vakantie? Hou een oogje in het zeil!

Ook woninginbrekers verheugen zich op de zomer. Het is vaak eenvoudig om de woningen er uit te pikken waar bewoners voor langere tijd weg zijn; uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn, nooit een lampje aan. 
Zijn uw buren weg, hou dan een oogje in het zeil en bel de politie als u verdachte omstandigheden ziet. Is het acuut, bel dan112. Snel alarm slaan, maakt de kans om inbrekers te pakken aanzienlijk groter. De politie komt liever een keer voor niets, dan dat er een inbreker ontkomt omdat bewoners schromen om te bellen. 
Zorg voor bewoonde indruk 

Om te voorkomen dat inbrekers tijdens uw vakantie hun oog op uw woning laten vallen, is het dus zaak dat de woning een bewoonde indruk maakt. Geef potentiĆ«le inbrekers het idee dat u zo binnen zou kunnen wandelen. Met een tijdschakelaar op de lamp, radio of tv zorgt u er voordat ook ’s avonds de indruk wordt gewekt dat er iemand in huis is. Informeer uw buren in welke periode u weg bent en help elkaar om de woning er bewoond uit te laten zien. Zet bijvoorbeeld uw tweede auto op de oprit van de buren, haal de post even weg en geef de planten water. Een kleine moeite, maar het maakt een groot verschil.  
Kijk voor meer tips en maatregelen op   www.politiekeurmerk.nl/preventietips   Naast al deze maatregelen, blijft het natuurlijk van belang om te zorgen voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en (garage)deuren. En vergeet natuurlijk niet om de ramen en deuren op slot te doen! 

Wilt U reageren op dit bericht, dan kunt U het contactformulier invullen bij onderstaande link;