maandag 19 januari 2015

Vernielingen aan auto’s in Meerhoven

Het is ons, als wijkagenten, opgevallen, dat er in Meerhoven, in relatie tot andere delicten, de vernielingen aan auto's een "prominente" plaats innemen.
In het jaar 2014  werd in totaal 35 keer aangifte gedaan van dit feit.
Opvallend hierbij was, dat een relatief groot aantal aangevers van deze feiten (ver) buiten Eindhoven woonachtig zijn.  Dit doet het vermoeden rechtvaardigen, dat het hier om zogenaamd "reizigers" parkeren handelde. Mensen, die hun auto in Meerhoven parkeren en vervolgens via de HOV-lijn doorreizen naar  Eindhoven-Airport.  Op het bijgevoegde kaartje zijn de plaatsen aangegeven, waar de vernielingen zijn gepleegd.
Alhoewel dit "reizigers parkeren" een extra druk kan leggen op de beschikbare parkeercapaciteit in Meerhoven en het ook tot ergernis van bewoners kan leiden, is dit parkeren niet verboden !
Parkeren binnen de wettelijke kaders is nu eenmaal vrij in Nederland. 
Tevens kan niemand rechten ontlenen aan het gebruik van een bepaald parkeervak in de openbare ruimte, bijvoorbeeld recht voor de eigen woning, .
Het uit irritatie vernielingen aanbrengen aan deze auto's is dan ook  geheel uit den boze en daders zullen bij ontdekking daarvan dan ook  als plegers van een misdrijf worden aangepakt.
Mocht U aanwijzingen hebben, die kunnen leiden naar de identiteit van dader(s) van dit soort vernielingen, dan horen wij dat graag.  Informatie kan rechtstreeks doorgegeven worden aan ons, wijkagenten, maar ook via "meld misdaad anoniem" via nummer 0800-7000.

Overigens zijn leden van het leefbaarheidsteam Grasrijk nog steeds met de gemeente Eindhoven in gesprek, teneinde te komen tot een oplossing van het probleem “reizigers parkeren” in Meerhoven.